Klanten zijn ook werknemers?

Deze week was weer meer hectisch door dat ik mijn thesis moest afgeven aan mijn begeleider. Gelukkig was hij na mijn 2de poging tevreden erover. Daarna kwam hirts aan de beurt, ik ben nog steeds erop aan het wachten. Ik heb nog altijd niet veel testen te doen omdat we nog altijd moeten wachten op Shimadzu. Mijn IdeZ testen kan ik ook niet verder doen want er blijven maar problemen met de kolom.

De donderdag kwam mijn begeleider heel enthousiast af met de zin: It’s Sophie time !!!. Daarmee bedoelde hij dat ik veel in het lab mag staan volgende week. Iemand vertel hem dat het niet oke is om dit te zeggen ik had konijntjes verwacht! Blijkbaar is hij volgende week op vakantie, maar hij heeft niet genoeg kunnen zeggen dat ik hem moet mailen als er resultaten zijn. blijkbaar neemt hij niet zo graag vakantie.

Om het einde van de werkweek een beetje te vieren zijn we achter domino’s pizza gegaan. We zaten binnen te wachten toen opeens een van de werknemers na buiten ging en letter vroeg aan een onbekende of hij wou helpen in de keuken. Only in France…

Na onze verbazing was onze pizza gelukkig klaar. Alleen maar om thuis te ontdekken dat ze hier geen tomate saus op de forestiere pizza doen alleen kaas -_-. Dit is gewoon de pizza verpesten mensen !!!

IMG_3399.JPG

de pizza verpesters -_-

Dit weekend was de zaterdag weer shop dag al hoewel ik mij herinner dat het pyjama dag was omdat het slecht weer ging zijn. de zondag was het dan om gekeerd en mocht ik kim uit haar kamer sleuren.

Sophie

mama duck with the ducklings

We hadden weer een verlengt weekend. Joepie!! Deze week had het vreemdeling legioen weer vrij dus waren ze weer allemaal in Montpellier.  De vrijdagavond begon met te gaan kijken naar de film. Waarna we ze hebben achter gelaten want erna gingen ze gaan feesten en na dagen werk ben je daar te moe voor.

De zaterdag begon dan met te gaan eten met Stijn. Jammer genoeg was het slecht weer en konden we niks anders doen dan dit.

voor het uitgaan hebben we eens gaan partycrashen op een loop wedstrijd in het park. normaal is dit namelijk altijd ’s nachts dicht dus we konden het niet laten om een te gaan kijken.

dit mooi zicht is het wel waard

IMG_3366.JPG

gelukkig doen ze hier niet mee aan de internationale dag van naakt tuinieren

De avond zijn we dan mee gegaan naar ons standaard party plaats, het rock cafe. Deze keer waren we ook vergezeld door 2 zuid afrikanen. Een avond gaat meestal als volgt, je hoort 5 verschillende talen, en moet heeltijd omwisselen.  Doorgaan de avond ontmoet je veel verschillende ducklings and momma ducks. Je ontdekt wel altijd dat een of andere gast zot goed kan dansen. Danst een beetje natuurlijk want er zijn gelukkig nog andere mensen die op jou niveau zitten van dansen 😉 . Wanneer het dan vroeg in de ochtend is mag je dan nog een uur naar huis wandelen omdat de metro’s niet rijden na 1 uur.

Dus hier is de verklaring voor de titel, ik moest weer ze bijnamen geven. Dus noemen we ze momma ducks en ducklings aan de hand van hun rang. Nuja eerst was dit een grapje maar het is gewoon te geniaal om het niet te gebruiken.

al die soldaten kunnen zo goed dansen en daar sta ik dan tussen XD

Na een kort nachtje slapen moesten we ons zelf uit ons bed slepen om te gaan eten vooralleer we naar de zee vertrokken. De jongens hebben zich daar mooi uitgeleefd maar we hebben een vriendelijke nee danku gezegd wanneer ze vroegen om mee te doen. Achter de zee heeft dan iemand voor ons gekookt op zijn zuid Afrikaanse manier natuurlijk.

enige mensen die geinterseerd zijn in een kookles?

dus hij heeft geen tshirt aan omdat hij zegt dat hij dit doet voor meer liefde te geven aan zen steak? 

Maar deze steaks waren echt goed.

IMG_3391

 

let niet op de veel te enthausiaste matroos in de achtergrond, het ventje had honger 

Bij deze wil ik me ook verontschuldigen aan Stijn om hem te doen geloven dat west vlaanderen de traditie heeft om eerst een dansje te doen en dn 3 keer op je hoofd te slaan vooraleer jet het laatste stuk pakt. #sorrynotsorry

Erachter zijn we dan nog eens bekaf gaan uitgegaan, die nacht bleef het gelukkig bij zitten en drinken. Na onze eerste bar wouden we weer naar het rock café gaan om alleen maar te ontdekken dat dit gesloten is. na 1 is alles behalve de disco’s gesloten dus hebben we het maar daarbij gehouden.

De maandag hebben we dan gaan eten en een terrasje gedaan vooraleer het legioen weer moest vertrekken.

Sophie

 

 

Eenhoornplein :p

Na een week hard werken hadden we eindelijk een verleng weekend. Dit weekend hadden we weer geen idee wat we gingen doen en ze hadden slecht weer voorspelt dus veel kan je ook niet doen. Het was dus weer wandel weekend. Deze keer zijn we naar het eenhoorn plein geweest en als gewente weer gaan eten.

dit is hoe een koor moet gedaan worden, mensen !!

het marktje kon niet meer typsich  op zijn frans zijn. De stad heeft een eenhoorn plein !!! #awesomecity

Natuurlijk waren er vorige week weer ziek in het labo dus moesten we de maandag ook beide weer ziek zijn.

De werk week begon met nog eens een vergelijking te doen maar nu met een nieuwe flesje met IdeZ. onze hoop dat dit het probleem was werd jammer genoeg hard verbrijzelt toen de technicus belde van ik weet het probleem het zijn de tips. En rara onze resultaten zijn weer niet goed. Waarom het dan wel werkte in het begin is voor iedereen een mysterie…

Er was dus nog altijd een probleem met de andere kolom dus kon ik ook niet veel verder werken aan mijn nSMOL kit. Dus deze week heb ik veel op mijn bureau gezeten. Gelukkig mochten kim en ik helpen met veel te veel stalen zoeken in de frigo’s. Dit is een job waar je je aan ergerd want het is heel koud en toen lagen er juist weer geen dikke handschoenen om in de frigo je dozen te pakken -_-Natuurlijk kan je ook niet alle epjes terug vinden dat is normaal dusja je ergert je wel een beetje maar dan zat ik tenminste eens niet aan mijn bureau.

De donderdag zijn we dan naar een  franse seminarie gegaan van het hoofd van onze richting: Sylvain. Ik ben altijd verbaast hoeveel mensen op die seminaries afkomen. En hoop dat er niet zoveel komen wanneer ik mijn werk moet voorstellen. Hopelijk schrikt het engels een beetje mensen af want midden dat je spreekt mag je worden onderbroken voor vragen te stellen en ik moet zeggen het is geen gemakkelijk publiek.

Sophie

Shimadzu is nu blijkbaar ook mijn baas?

Dit weekend zijn we vooral gaan wandelen. Vraag ons niet waar want we weten dit zelf, we weten alleen dat we nu vol met muggenbeten hangen.

IMG_3270

parken vind je hier wel genoeg

In het begin van de werk week was mijn begeleider zeer enthousiast om te zeggen, dat we mogen verder experimenteren met IdeZ ondanks al onze slechte resultaten. Maar natuurlijk moeten we eerst nog de oorzaak vinden van de slechte resultaten. Momenteel zitten we aan theorie 4 en voer ik gewoon standard protocollen uit om te bewijzen wat het niet is.

Veel werk is er dan ook niet, waarvoor mijn begeleider zich al een paar keer heeft voor verontschuldigd. Gelukkig kan ik met Alexia mee experimenten doen.Er zijn hier veel mensen met een naam die alex bevat. Er is namelijk alexia, aleskandra,… lekker verwarrend.

Er moet namelijk eerst nog besproken worden met het bedrijf Shimadzu voor de volgende testen. Zij moeten namelijk alle resultaten na zien voor mijn nSMOL kit. Natuurlijk is het op zen frans en zal dit ten vroegste binnen 2 weken gebeuren…

Gelukkig is mijn nieuwe vail IdeZ toe gekomen en kan ik toch nog een paar testen doen voor mijn thesis. De laatste maand zijn we aan het zoeken waarom het protocol plots niet meer werkte. Volgende week doe ik mijn laatste test om te zoeken wat het is dus wens me gelukt want als we nog slechte waarden uitkomen is het dus puur mijn fout. :/

Sophie

Vandaag spannende dag voor de Fransen. Wie volgt president François Hollande op ?

Vanaf 8 uur zijn de kiesbureaus open . de Fransen zijn echter niet verplicht om te gaan stemmen .

Er zijn 11 kandidaten voor de eerste presidentsverkiezingsronde waarvan 4 kandidaten die kans maken om de nieuwe president te worden.

De 4 kanshebbers : Emmanuel Macron (En Marche – linksliberaal)

                                       Marine Le Pen (Front National –extreemrechts)

                                       François Fillon (Les républicains – centrumrechts)

                                     Jean-Luc  Mélenchon(la France Insoumise – radicaal links)

 

In Frankrijk wordt er veel over politiek gepraat maar nu is het wel één van de vreemdste presidentsverkiezingen. In Montpellier zal Marine Le pen het zeker niet halen , hier wint links progressief het meestal.

Ik ben benieuwd wie de 2 de ronde zal halen . Wie tegen wie zal uitkomen op 7 mei !

Vanavond weten we het!

Help, mijn speeksel wordt gestolen door voor Kim.

Dit weekend kwamen mijn ouders weer eens af. Maar deze keer met mijn tante en nonkel. Ze hebben weer chocolade, chips en eten meegenomen. ^^

18072739_795113204003469_100937812_n.jpg

Selfie met het volk is een traditie geworden

De vrijdag avond was het dus gaan eten in het hotel van mijn ouders. De volgende ochtend mocht ik uitslapen volgens mijn papa want hij kwam maar om 8 uur achter mij. O_o Die dag hebben we in de ochtend eens Montpellier gaan bezichtigen om erna bij het zwembad te gaan relaxen. In de avond zijn we dan gaan eten in ons vast pastabar, gelukkig is dit iedereen bevallen.

De zondag zijn we dan naar de beachbars gegaan op het strand. Ze bestaan dus toch echt. Maar te voet er komen is wat moeilijk omdat je vanaf de tram nog lang zou mogen wandelen.

Kan ik een paar mensen hier mee jaloers maken? En Ja kim ik zal die hoed blijven dragen !!!!

Erna zijn we nog eens bij het zwembad gaan chillen. Toen ik terug kwam van de bar en naar mijn ouders kamer terug wandelde samen met mijn mama en tante, hoorde ik iemand Sophie roepen. Blijkbaar ben in dus mooi Kims begeleider lang gelopen zonder het door te hebben. Weer een goede indruk dat ik heb gegeven dus. Maar in mijn verdediging, hij is moeilijk te herkennen in een hemd waar je zijn tattoos niet door ziet en je verwacht ook gewoon niet hem tegen te komen in een hotel? Dat was dus weer lekker awkward.

De maandag zijn we dan nog een wandeling gaan maken voor dat de ouders weer naar het slechte weer vertrokken.

18109569_795113194003470_1598438588_n.jpg

Klaprozen in frankrijk?? raar.

Deze week kwam Beer in mijn bureau staan en zei hij veel doodnormaal: ik heb je speek nodig. Dus na uitleg van hoe we dit gingen aanpakken mochten we met 4 speeksel geven. Als ik kim zag met een wat in haar mond, schoot ik direct in de slappe lach. Met als eind resultaat dat we alle twee de slappe lach hadden. Het hielp natuurlijk ook niet dat jerome heel onwetend passeerde en een natuurlijk een mooi gezicht trok van huh? Wil ik het wel weten? Waarschijnlijk niet. En gewoon doorliep van ik heb dit niet gezien. Wanneer de slappe lach dan over was kwam Beer binnen om wel een dubbelzinnige kluchten te maken. Nuja zelf met de slappe lach hadden we wel nog redelijk veel speeksel. Gelukkig want dat watje smaakt wel slecht.

IMG_3252.JPG

onze collectie verzamelde speeksel 😉 ps, Kim ik verwacht iets terug voor mijn genereuze speeksel donatie.

Even een voorbeeldje van de vrijheid dat je hier krijgt. Mijn begeleider was er niet de vrijdag dus had hij niks beter gevonden om zijn paswoord van zijn pc te komen geven. Hij had een handleiding en ene nieuw programma voor de nieuwe kolom open gezet. En ik dicteer nu letterlijk wat hij heeft gezegd: ‘Je moet maar eens een nieuw bestandje aanmaken er mee prutsen en je hebt een handleiding voor als je vast zit’. Die vrijdag heb ik dus eventjes in de bureau met mijn bazen mogen zitten doen alsof ik wist wat ik zat te doen op dit programma. Ps. dat is helemaal gelukt want ze hadden het niet door.

Sophie

Lonely, I’m so lonely. I have nobody (in the lab)

De zaterdag zijn we begonnen met de gigantische bib te gaan bezoeken. Erna kwam de wandeling in het park.

De bib is echt gigantisch, er zijn aparte kamer voor alles, voorlees kamers voor de peuter, studeer ruimtes, een cafetaria,… Er is zelf een automatisch systeem voor dingen uit het argief te halen. ps. Seppe, kijk recht onderaan. Heel veel composities van goeie muziek.  Kan je eens wat Coldplay,… spelen ipv franse muziek 😉

De zondag was het plan om naar het museum ‘Fabre’ te gaan, alle museums zijn hier ook gratis de eerste zondag van de maand. Dus wij gaan vragen er achter. Waarop de baliemevrouw domweg antwoord, maar we zijn de 2de zondag van de  maandGelukkig mochten we met onze studentekaart nog altijd gratis binnen.

het fabre is dus een kunst museum waar je in de ene kamer een heel groot schilderij kan vinden en in de volgende kamer een schilderij dat dat de grote van je hand is.

Er zijn veel verschillende soorten kunst te zien. Als alle soorten kunst dan aanwezig zijn, is er altijd die ene soort dat je niet snapt, als je al ooit kunst volledig kan snappen.

IMG_3091

Dit is officieel de soort die ik dus niet snap.

Een avond in die week heb ik dan ook mijn eerste brand overleefd. Omdat mijn kot natuurlijk op zijn Frans is mocht ik zelf een mooie opstelling maken zodat mijn microgolf elektriciteit zou hebben. Een klein gevaarlijk nadeeltje die opstelling zit bij mijn kook plaat. Als gevolg heeft een van mijn kabels gesmolten en dan vuur gevat. Gelukkig is de enigste blijvende schade een kapotte kabel, een bruine handdoek en een verpeste avond, dus niemand moet zich zorgen maken ik zal jammer genoeg mijn presentatie van mijn thesis kunnen presenteren.

Voor je het volgende stuk leest, klik op deze link en beluister het liedje terwijl je dit deel leest. https://www.youtube.com/watch?v=6EEW-9NDM5k

Al snel werd het duidelijk dat het grootste deel hier vakantie heeft.  Eén voordeel ik heb nu eens het labo voor mij.

De werkweek begon dan met ik die les gaf aan de toestelverantwoordelijke over hoe hij de protocollen kan aanpassen en te controleren met mijn begeleider of het protocol wel echt werkte of niet (dan was de machine weer kapot).

Midden in de week kwam Kim af van ik moest zeggen dat ze je nummer niet weten. We hebben dus onbewust een promotie gemaakt tot postduif. Ze weten zelf niet waar ik het zou moeten kunnen vinden dus het was letterlijk zoeken achter een nummertje in mijn contract? Maar ze waren tevreden want ze weten zelf niet welk nummer de balie bedoelde.

De donderdag en vrijdag was ik de enigste stagiaire aan het werk blijkbaar, als gevolg zat Sophie in de middag alleen aan een tafeltje op het einde van de gang haar boterhammetjes mooi alleen op te eten. Alleen is wel een groot woord, want mijn begeleider at op het zelfde uur dus dan passeerde hij in de gang met zijn lunch om deze te gaan op warmen. Erna wandelde hij naar de andere kant van de gang en ging hij ook alleen braaf in stilte zijn lunch op eten. Om het nog beter te maken was het vrijdag middag dan alleen ik en hem in het labo. Niet dat ik er zoveel van merk want we zitten toch alletwee te werken met onze oortjes met muziek aan onze bureau. #zosociaaldatweweerzijn

Om het nog eens gezelliger te maken vertelde mijn begeleider Jerome enthousiast over dat we maandag de resultaten gingen bekijken. Een probleem er is maandag geen werk dus mocht ik, heel mooi vertellen van je mag dan thuis blijven hoor. Hij was een teleurgesteld btw.

Sophie

Sleep is for the weak

Dit weekend begon heel rustig, tot ik een berichtje kreeg van een andere belg die hier in het leger zit.

kort verhaaltje: een paar weken geleden toen ik mijn mama op de trein zette, hoorde hij dat ik Nederlands sprak en heeft hij mij aan gesproken.

Blijkbaar waren ze vrij dit weekend en wouden ze gaan feesten, waarop ik enthousiast ja heb geantwoord. Nuja de zaterdag middag had ik ook geen plannen dus ben ik al met hem op café gegaan. In afwachting tot Eline’s trein toekwam natuurlijk.

Na dat ze eindelijk toe was gekomen zijn we samen met de belg pizza gaan eten voor we uitgingen. Maar blijkbaar was er dan eerst nog een predrink en dn nog een predrink en voor je het weet zit je in een hele groep mensen. O_o

IMG_2888.JPG

Dit noemt een giraf, als je dit ziet weet je dat ze er al direct goed invliegen.

We zijn naar het rock café geweest, dit is een groot gebouw met 2 zalen met verschillende muziek. De vele soldaten waren heel enthousiast om uit te gaan en dit maakt de sfeer wel heel gezellig. word dus gewoon door iedereen aan gesproken, getrakteerd en ondervraagd. Maar voor je het weet zit je in een Slytherin Club en is er meer enthousiast gebabbel over de geek series dan gedans. Maar over het algemeen moet ik zeggen dat de soldaten heel zotte dans moves hebben. De trams rijden hier ook maar tot 1 uur ’s nachts dus we mochten achter het fuiven lekker nog naar huis wandelen …

bewijs dat we zijn uitgegaan: een paar genante foto’s.

Na een kort nachtje waren we weer uitgenodigd om op cafe te gaan met de soldaten, dus dan gingen we allemaal weer enthousiast maar heel moe naar ons nieuw stam cafe: een Irish pub. De middag hebben we dan afgesloten met pannenkoeken te bakken op mijn kot. Bedankt aan de koks maar gelukkig was er choco om de smaak te verdoezelen. Op een of andere manier hebben ik en kim het geflikt om de gasten te worden… Maar we hebben onze karma dan wel gehad toen we ontdekten dat zij geen pannenkoeken hadden gegeten en wij gewoon ons slecht voelden erdoor.

18110656_795091967338926_922290629_n

natuurlijk had ik dan ook nog eens eisen voor mijn pannenkoeken 😉

De maandag moest ik dan weer naar het werk, gelukkig had ik een genoeg steun al wetend dat ik achter het werk met Eline ging gaan shoppen en gaan skaten. We hebben dan ’s avond wel de coolste plaats gekozen om dit te doen. B)

montpellier at night 😉

De dinsdag ochtend moest ik maar laat op het werk zijn, dus had ik tijd om met Eline mee te gaan tot de tram halte. Erna ben ik naar de patisserie geweest om taartjes te gaan halen voor te trakteren op het werk omdat het mijn verjaardag was. Zo rond 11 had mijn begeleider zeker honger want hij had de dozen gezien en afgekomen om me een gelukkige verjaardag te wensen en subtiel te zeggen dat het wel tijd was voor taartjes. Heel de gang was dn ook uitgenodigd om eentje te gaan eten. Erna was iedereen weer gelukkig (tip: die mensen fleuren zo op van eten). Jammer genoeg moest ik dan wel ook laat op het werk blijven.

De woensdag tot de vrijdag kwam er een ander bedrijf samen met de technici aan de machine werken. Dus veel verder werken kon ik niet echt. Dit was dus het perfecte moment om mijn ideeën die ik had te bespreken met mijn begeleider. Deze werden al snel goed gekeurd waarop ik dan de vrijdag mocht samen zitten met de technici om de software van het protocol aan te passen.

ps. Massimo en Eline, bedankt voor het coole verjaardagscadeau

Sophie

Komkommertijd

In het weekend ben ik naar België afgezakt.  Je neemt bv. de TGV de vrijdag om 6 om dan rond 11 in Rijsel toe te komen. Dan heb je de zaterdag thuis om te doen wat je wilt maar de zondag mag je dn weer je TGV rond 4 nemen om dan maar nog wat te kunnen slapen tegen maandag. De verbinding zelf is heel makkelijk je gaat letterlijk naar het station in het stadscentrum en stapt op de metro en na 4-5 uur ben je in Rijsel.

De dinsdag middag was er plots een bijeenkomst voor alle departementen. Wij waren dan natuurlijk ook uitgenodigd. Niet dat we daar iets anders gedaan hebben dan gestaan en gegeten. Maar er wordt toch verwacht dat je afkomt. En probeert de moeite te doen om sociaal te zijn.

Weetje nog dat ik een paar post geleden heb gezegd hopelijk kom ik niet mijn begeleider. Wel nu blijkt dat we beide star wars fans zijn en beide dezelfde t-shirts hebben. O_o Hij was dan ook heel enthousiast en vindt dat we onze t-shirts op de zelfde dag moeten aan doen. Hij is alleszins enthousiaster erg over dan ik…

Maar deze week was het werk heel rustig en Jerome was er dan ook de vrijdag niet, dus het was op het gemak je werk doen en als je een probleem hebt vraag het aan iemand.

Sophie